середу, 6 грудня 2017 р.

Консультація на тему: «Розвиток психологічної компетентності вихователя ЗДО»


06 грудня 2017 року в закладі дошкільної освіти №16 «Айболить»  відбулась консультація для практичних психологів на тему: «Розвиток психологічної компетентності вихователя ЗДО»,  проведена практичним психологом Радавчук Л. В.
Питання підвищення рівня психологічної компетентності педагогів завжди було актуальним. Адже педагогові варто бути ще й психологом  - лише тоді він зможе організувати такий освітній процес, який сприятиме особистісному розвитку дитини.
Перед практичними психологами постало питання: Якого педагога сьогодні можна назвати компетентним? Вони спробували детальніше проаналізувати структуру та значення психологічної компетентності  вихователя ЗДО, яку роль відіграє психолог в підвищенні психологічної компетентності. Адже, ефективність педагогічної діяльності напряму залежить від того, на скільки педагог може скористатися всім арсеналом психологічних ресурсів, необхідних в конкретній ситуації, на скільки володіє запасом психологічних знань, які сприяють прийняттю правильного рішення, на скільки може правильно організувати процес взаємодії з дітьми, та уникнути професійних деформацій, професійного вигорання і розчарування в собі  і своїй діяльності.

Немає коментарів:

Дописати коментар