вівторок, 11 жовтня 2016 р.

Міжнародний день дівчат




Так, з ініціативи прогресивного міжнародного співтовариства, на 89-му пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН , що відбулося 19-го грудня 2011-го року, було прийнято рішення про заснування Міжнародного дня дівчаток, який тепер щорічно відзначається 11-го жовтня,
в знак визнання прав дівчаток і унікальних проблем, з якими вони стикаються в усьому світі, з дискримінацією та насильством. Міжнародний день дівчаток дозволяє зосередити увагу на необхідності вирішення проблем, з якими стикаються дівчатка, і заохочувати розширення прав і можливостей дівчаток та здійснення їх прав людини.
ЯК ВИРОСТИТИ ДОЧКУ КРАСУНЕЮ
 Із чого складеться майбутня краса вашої й зараз уже дуже симпатичної маленької дочки? Багато хто погодиться, що це насамперед чудові природні дані плюс «щось ще». І це щось - упевненість у собі, «блиск в очах», «кураж».
 Куємо впевненість у собі
 У гарної мами й дочка виросте красунею. Тому почніть із себе! Ніщо так не прищеплює бажання доглядати за своїм тілом, як щоденне споглядання маминого прикладу цього.
Впевненість у власній привабливості створюється не за один раз, а щодня. І от як:
• Не забувайте щодня милуватися своєю дочкою, розповідати їй, які в неї ясні вічка, шовкові волосики, яка вона гнучка й струнка. Ніколи не порівнюйте її з іншими дівчатками, говоріть тільки про свою.
• Не використовуйте загальні вирази «ти краще всіх», «ти найкрасивіша», тому що обов'язково знайдуться й більш гарні, тоді ваша дочка засумнівається у вашій правоті.
• Красуня енергійна! Тому організуйте дівчинці побільше прогулянок, активних ігор, руху. Це застава «апетиту до життя».
 Будь-яка представниця прекрасної статі вміє вибрати собі одяг і нарядитися. Так що розвивайте в дочки смак і вміння підбирати підходящі речі. Купуючи маляті одяг, дайте їй можливість самій визначитися з остаточним вибором. Розповідайте про колірні сполучення й про моду. Навчіть її рукоділлю. Не буває красунь із відірваними ґудзиками. Допоможуть художній гурток і школа народної творчості.
 Красуні акуратні. Тому вчимо дочку прибирати на місце іграшки й складати одяг. І радуємося кожному успіху. Взяла за столом виделку в руку правильно - ура! Не забула помити ручки після прогулянки - чудово!
• У кожної красуні неодмінно є шанувальники, вірно? Тому подбайте про те, щоб ваша дівчинка не розполохала їх ще на підході. Розвивайте повагу до хлопчиків. Нехай ваша дочка знає, що Вася із сусіднього під'їзду - чийсь майбутній чоловік, захисник і помічник, і навіть тато. Зустрічаються жінки, іноді досить привабливі, які ненавидять всю стать чоловічу, і чоловіки до них на гарматний постріл не наближаються.
• Намагайтеся не критикувати свою зовнішність і зовнішність навколишніх. Постійно чуючи про недоліки, ваша дочка й надалі буде помічати тільки одні недосконалості в інших і в собі теж. Акцентуйте увагу на тому, що привабливо («Дивися, дочка, які гарне хвилясте волосся в тітки Ганусі!»). Тоді, ставши старше, дочка буде бачити й у собі більше гідностей, ніж вад.
 Краса тілесна родом з дитинства
 Безсумнівно, привертають увагу навколишніх:
• Підтягнуті, сильні м'язи;
• Правильна постава ніг і стоп;
• Пряма, рівна спина, розгорнуті плечі;
• Гнучкість, гарна розтяжка;
• Спритність, витривалість;
• Пружна, гладка шкіра.
 Постава, гарні груди, гладенька шкіра - усього цього можна домогтися, якщо звикнути з дитинства виконувати фізичні вправи. Можна, звичайно, сподіватися на сучасну косметику й процедури, а можна закласти основи здорового і красивого способу життя із самого дитинства. Нічого поганого не буде, якщо дівчинка привчиться сидіти прямо, високо тримати голову (це зміцнює м'язи грудей і шиї), не класти ніжку на ніжку (це погіршує кровообіг і вважається одним з факторів виникнення целлюліту), не гризти печиво за мультиками.
 Чіпси, кола й ватрушки - вашій дочці не подружки
 Кількість кліток підшкірної жирової тканини в кожної людини визначене й закладається в перші місяці життя. Не те щоб потім уже нічого не можна було змінити (почати правильно харчуватися ніколи не пізно), але саме до півроку формується обмін речовин і, як наслідок, майбутній зовнішній вигляд людини.
 Тому нічого краще годівлі грудьми в перші місяці життя вашої крихти просто придумати не можна.
 Підрослій дочці пропонуйте фрукти й сухофрукти, а не печиво, сушки й шоколад. Каші із цільних зерен корисніше швидкорозчинних. М'ясо переважніше ковбас, несолодкий сирок корисніше глазурованого сирка. До речі, діти дуже швидко переймають ваше відношення до їжі, і варто вам разок назвати вівсяну кашу противною, як дочка відразу відвернеться від неї. Якщо вже не їсте корисні продукти самі, то хоча б не критикуйте їх.
 Стежачи за якістю, дозвольте дочці самій контролювати об'єм їжі, яку вона з’їдає. Як часто мама сама сидить на дієті й підраховує кожну калорію, а от дочку пічкає бісквітами.
 Часто, занадто часто, скаржаться на те, що дитина «нічого не їсть», мами, чиї діти зовсім не страждають зайвою худорлявістю, скоріше навпаки. Перегодовані малята інстинктивно намагаються себе обмежити, а мами засмучуються - раніше ж так добре їла, що сталося?
 Холод - кращий скульптор тіла
 Пам'ятаєте, як вам постійно було пекуче під час вагітності. Коли всі навколо куталися у светри, вам хотілося зняти кофточку. Це все через те, що теплообмін під час вагітності протікає набагато інтенсивніше. А в дітей теплообмін тіла протікає ще більш інтенсивно. Коли вам прохолодно, дитина чудово себе почуває. А якщо маля говорить, що їй жарко, то їй дійсно жарко. Одягайте її легше.
 Прохолода стимулює рухові, обмінні процеси. Рекомендується температуру в кімнаті підтримувати не вище 18 градусів, а вночі - і того менше.
 Життя - у русі!
 Це нам з вами обов'язково потрібні тренажерні зали, шейпінг, йога та інше. А маленькій дитині досить того, що її не будуть тримати під замком і обмежувати її рухи, постійно обсмикуючи: сядь, посидь сумирно. Не придушуйте в маленькій дівчинці бажання рухатися й одержувати м'язову радість. Танці й басейн, безумовно, корисні, але як доповнення, а не як заміна активного способу життя. Дозволяйте бігати, стрибати, лазити. Рухова активність на свіжому повітрі завжди переважніше, ніж у приміщенні.
 У ваших няньках - сонце, повітря й вода
 Марш на повітря! Додаткові порції кисню, такі необхідні мешканцям великих міст, активізують життєві процеси. Свіже повітря додасть маляті яскравий рум'янець, бадьорість, поліпшить дію імунної системи. Ходіть якнайчастіше в парки, а якщо у вихідний виберетеся всією родиною в ліс, то більшої користі для краси (і вашої теж) не вигадаєш.
 Оплакуючи косметичку...
 Будь-яка дівчинка після трьох років буде намагатися наслідувати маму, коли мама стоїть біля дзеркала й наводить красу. І якщо ви застигли модницю по пояс у вашій косметичці, постарайтеся не лаяти її за це.
 Нехай натішиться ще в маленькому віці! А найкращий вихід - купити їй набір дитячої косметики й навчити акуратно нею користуватися.
 Для правильного розвитку скелета обов'язково потрібно бувати на сонечку. Ви ж не хочете, щоб у вашої дочки були криві ноги? Улітку проблем майже не виникає, а взимку для вироблення достатньої кількості вітаміну D потрібно, щоб личко було під сонечком не менш 2 годин на тиждень.
 Купання дуже корисно. Лихо тільки, що в наших кранах вода надто хлорована. Допоможуть спеціальні фільтри для води. Температура води для купання повинна бути трохи нижче температури тіла ( 25-36 градусів). Не перетворюйте вашу дитинку у вареного рака.
 Черевички для Попелюшки
 Намагайтеся не заощаджувати на взутті. Черевички, що дісталися в спадщину від численної рідні ( усього-то два малюки носили), можуть зберегти своєрідну установку стоп попередньої дитини. А вашій дочці клишоногість не потрібна.
 Пам'ятайте, що стопа повинна рухатися в різноманітних напрямках: це формує гарний розвиток гомілковостопних м'язів. Взуття ці рухи трохи сковує, тому набагато корисніше ходити босоніж там, де це можливо, - по пісочку, по травичці влітку.
 Не можу не сказати, що для дівчинки потрібні дитячі моделі. Властиво, це цілком логічно, але як часто на прогулянці зустрічаю трирічну Орисю в черевичках з довгими носами й каблуком не менше 6 сантиметрів. Просто цікаво, де таке взуття розшукала її мама. Легко зрозуміти, чому Орися далеко від мами не тікає - вона із трудом пересувається!

Немає коментарів:

Дописати коментар